THE ANTAGONIST - THE PROTAGONIST

Het begon allemaal bij de drang om een verhaal te vertellen. Willem Suilen’s zoektocht naar zijn authentieke muzikale stem, leidde tot het samensmelten van twee ogenschijnlijk verschillende werelden die hem beiden diep weten te raken: jazz en klassieke muziek. 

Suilen’s composities zijn gefundeerd op sterke melodieën. Hij verplaatst ze van de klassieke wereld naar het jazz domein en vice versa. Gemotiveerd door deze muzikale ontdekkingsreis heeft hij The Antagonist – The Protagonist leven ingeblazen. Het is een project waarin de overvloed aan klanken van een strijkkwartet versmolten worden met de energie en vrijheid van een jazztrio. Het is een duaal verhaal geïnspireerd op de twintigste-eeuwse muziek van Dmitri Shostakovich, Maurice Ravel, improvisatie en groove.

Op 25 januari 2020 werd Suilen’s werk bekroond met de Toots Thielemans Award . The Antagonist – The Protagonist  werd ontvangen met groot succes. De uitverkochte show in Bozar is opgenomen en wordt precies 9 maanden later op 25 oktober uitgebracht op elpee.